20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Τεμάχια: 8Για τα μπιφτέκια
Διαδικασία
Ντομάτες
- Για να φτιάξουμε μίνι μπέργκερ με «μαριναρισμένη» ντομάτα και φρέσκο κρεμμύδι, σε ένα βαθύ πιάτο ή σε ρηχό μπολ βάζουμε τις ντομάτες, τις αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε το κρεμμύδι, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τις αφήνουμε για 1 ώρα εκτός ψυγείου να νοστιμίσουν.
Μπιφτέκια
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και το πιέζουμε με τα χέρια να μαλακώσει και να βγάλει τα υγρά του.
- Προσθέτουμε τον κιμά, αλατοπίπερο, το αυγό, το ξίδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το λάδι, την ντομάτα και τα ζυμώνουμε για περίπου 3 λεπτά βρέχοντας ενδιάμεσα τα χέρια μας με νερό.
- Προσθέτουμε το ψωμί και ζυμώνουμε για λίγο ακόμη.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά (ή έως 12 ώρες).
Ψήσιμο + Σερβίρισμα
- Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου.
- Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 ίσα μέρη και πλάθουμε στρογγυλά και πλατιά μπιφτέκια σαν δισκάκια.
- Τα ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Ζεσταίνουμε για 3 λεπτά τα ψωμάκια στο φούρνο και τα αλείφουμε με τη μουστάρδα.
- Μοιράζουμε το μείγμα με τις μαριναρισμένες ντομάτες στο κάτω μέρος των ψωμιών, από πάνω βάζουμε 1 φύλλο βασιλικού, το μπιφτέκι και στο τέλος το επάνω μέρος από τα ψωμάκια.