Δείτε πως φτιάχνουμε μηλόπιτα με ρολά κανέλας βήμα βήμα:
(Τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά θα τα βρείτε προς το τέλος του άρθρου)
Αυτή η ιδιαίτερη, καλαίσθητη μηλόπιτα που «χτίζεται» με μυρωδάτα ρολάκια σφολιάτας είναι θαυμάσια με τον καφέ ή το τσάι και ωραιότατο κέρασμα. Για να την ετοιμάσουμε, το πρώτο που κάνουμε είναι να ξετυλίξουμε σε λεία επιφάνεια και να απλώσουμε ένα φύλλο σφολιάτας.
Το αλείφουμε με λίγο από το βούτυρο και το πασπαλίζουμε με τη μισή κανέλα. Τυλίγουμε τη σφολιάτα από τη μεγάλη πλευρά της σε ρολό.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες με πάχος περίπου 2 εκ. Αυτές οι φέτες είναι τα ρολά κανέλας.
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα (προσοχή, να μην είναι ρηχή) και καλύπτουμε το εσωτερικό της ταρτιέρας με τα ρολά κανέλας, τα οποία τοποθετούμε στον πάτο το ένα δίπλα στο άλλο. Συνεχίζουμε βάζοντας ρολά κανέλας και στα τοιχώματα. Με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τα ρολά να πλατύνουν και να ενωθούν τα κενά. Αλείφουμε με το μισό μείγμα αυγού.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση: τα μήλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα. Αδειάζουμε στην ταρτιέρα πάνω στη βάση από τα ρολά κανέλας και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και φτιάχνουμε ξανά ρολά κανέλας. Αυτά τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα, σχηματίζοντας έναν μεγάλο δίσκο.
Σκεπάζουμε τα ρολά κανέλας με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλας και πιέζουμε από πάνω με τον πλάστη, για να λεπτύνουν, να ενωθούν τα κενά και να σχηματιστεί ένα ενιαίο φύλλο.
Αφαιρούμε την επάνω λαδόκολλα και αναποδογυρίζουμε το φύλλο πάνω από τα μήλα. Αφαιρούμε και την άλλη λαδόκολλα και πιέζουμε να κολλήσει καλά το φύλλο αυτό με τα ρολά κανέλας στα πλαϊνά. Κόβουμε όσο περισσεύει και εξέχει από την ταρτιέρα. Αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο μείγμα αυγού και με ένα μαχαίρι κάνουμε δύο μικρές οπές στο κέντρο, για να φεύγει ο αέρας κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 40 λεπτά.