15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Τεμάχια: 40Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το μεζέ με αυγοτάραχο και βερίκοκα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το ούζο και σε ένα άλλο ανακατεύουμε τη μαντζουράνα με το βασιλικό.
- Βυθίζουμε κάθε κομμάτι βερίκοκου για 5 δευτερόλεπτα στο ούζο και το κόβουμε στη μέση κατά μήκος. (Δηλαδή, από κάθε μισό βερίκοκο θα έχουμε 2 φέτες.)
- Απλώνουμε κάθε φέτα βερίκοκου σε μια πιατέλα, από πάνω βάζουμε μία φέτα αυγοτάραχο και λίγα από τα μυρωδικά.
- Καλύπτουμε με άλλη μία φέτα βερίκοκο, σχηματίζοντας ένα ιδιότυπο σάντουιτς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.