20'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 8-10Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τον μεζέ με αξιώτικες πατάτες σε πικάντικη σάλτσα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 190° C.
- Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί με το μισό ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε, τις ανακατεύουμε καλά και τις ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά.
- Στο μεταξύ, βάζουμε το μπέικον σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ροδίζουμε απ’ όλες τις πλευρές. Με τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 -3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, τα πιπέρια, το δεντρολίβανο, το κρασί, το σέλινο, τον μισό μαϊντανό, το ταμπάσκο και αλάτι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά μέχρι να γίνει ελαφρώς πηχτή. Στα τελευταία 2 - 3 λεπτά προσθέτουμε και το μπέικον.
- Σερβίρουμε τις πατάτες σε μικρά ποτήρια ή φλιτζάνια, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.