ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜελόπιτα με ανθότυροΜελόπιτα με ανθότυροΣτη Σίφνο λένε μελόπιτθα, κολοκυθόπιτθα κ.ο.κ., προσθέτοντας αυτό το θ που χαρακτηρίζει την ντοπιολαλιά τους.

15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: για ταψί διαμέτρου 30-32 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη μελόπιτθα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε το ταψί.
  2. Περνάμε το ανθότυρο από τον μύλο των λαχανικών ή το χτυπάμε στον πολυκόφτη για να θρυμματιστεί και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με το μέλι και τη ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα. Ρίχνουμε και το τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει στην επιφάνεια.
  5. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Πασπαλίζουμε με κανέλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Ένα παγωμένο τσίπουρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT