ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜελιτζάνες γεμιστέςΜελιτζάνες γεμιστές
30' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις γεμιστές μελιτζάνες με αρνίσιο κιμά και χωριάτικα λουκάνικα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Κόβουμε κάθε μελιτζάνα κατά μήκος στη μέση και χαράζουμε χιαστί τη σάρκα τους.
  3. Τις αλείφουμε με λίγο από το λάδι και τις βάζουμε σε ταψί που ιδανικά να τις χωράει ακριβώς, με τη σάρκα προς τα κάτω.
  4. Ψήνουμε για 20 λεπτά, ξεφουρνίζουμε και τις γυρίζουμε ανάποδα (με τη σάρκα προς τα πάνω).
  5. Αφήνουμε τον φούρνο αναμμένο.
  6. Παράλληλα, σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά και τα λουκάνικα για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Προσθέτουμε 60 ml από το λάδι, το σκόρδο και το κρεμμύδι, και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  8. Ρίχνουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον δυόσμο, τον βασιλικό και αλατοπίπερο.
  10. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα.
  11. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.
  12. Ρίχνουμε στον πυθμένα του ταψιού 200 ml νερό και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  13. Ψήνουμε για 30 λεπτά στον ήδη προθερμασμένο φούρνο.
  14. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι τα γεμιστά να ροδίσουν.
  15. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού.
  16. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την πάπρικα και τον δυόσμο.
  17. Βάζουμε 1 γεμάτη κουτ. σούπας σε κάθε μελιτζάνα και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας : Κλασικά ροζέ! Από Ξινόμαυρο και Λημνιώνα μέχρι ένα χαρμάνι διεθνών ποικιλιών.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT