ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖεστά ρολάκια ψητής μελιτζάνας με ρικότα και αρωματικάΜελιτζάνα ψητή σε ρολάκια με ρικότα και αρωματικά
30' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για τις τηγανητές μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας, ξεκινάμε και σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το νερό με το χοντρό αλάτι μέχρι να λιώσει το αλάτι και να διαλυθεί.
  2. Ρίχνουμε τις φέτες μελιτζάνας, τις ανακατεύουμε να καλυφθούν από την άλμη και τις αφήνουμε για 1 ώρα. Με τον τρόπο αυτό και ξεπικρίζουν αλλά και απορροφούν λιγότερο λάδι κατά το τηγάνισμα.

Σάλτσα

  1. Σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα για περίπου 1/2 λεπτό, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
  2. Ρίχνουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να σχηματιστεί μια δεμένη σάλτσα.
  3. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και τέλος την κανέλα, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μελιτζάνες

  1. Σε ένα ρηχό σκεύος βάζουμε το αλεύρι.
  2. Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες από την άρμη και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  4. Αλευρώνουμε τις μελιτζάνες, τινάζουμε να φύγει το περιττό και τις τηγανίζουμε σε δόσεις, στο καυτό λάδι για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
  5. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
  6. Τακτοποιούμε μια σειρά μελιτζάνες σε πιατέλα και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας πάνω στην καθεμία. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες, τοποθετώντας τες επάνω στις προηγούμενες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT