Υλικά
Μερίδες: για 6 ποτήριαΔιαδικασία
- Σε ένα λεπτό σουρωτήρι βάζουμε τις φράουλες.
- Στερεώνουμε το σουρωτήρι σε ένα μπολ και με ένα κουτάλι της σούπας πιέζουμε τις φράουλες έτσι ώστε να πολτοποιηθούν και, περνώντας ο πολτός από το σουρωτήρι, να μας δώσει έναν σχετικά πυκνό χυμό. Παγώνουμε το χυμό αυτό μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
- Μοιράζουμε το χυμό-πολτό σε 6 ποτήρια της σαμπάνιας και απογεμίζουμε με το αφρώδες κρασί.
- Γαρνίρουμε με τα φύλλα του μυρωδικού.
Μυστικά
Παραλλαγή Μαρινάρουμε τις φράουλες σε 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη για μερικές ώρες. Τις λιώνουμε και προσθέτουμε 2 σταγόνες βαλσαμικό ξίδι ή ένα από τα «ελιξίρια» του Βαϊμάκη (ξίδι αναμεμειγμένο με εκχύλισμα φρούτων και μπαχαρικών, που βρίσκουμε σε κάποια μπακάλικα). Σουρώνουμε, βάζουμε σε ποτήρια της σαμπάνιας και απογεμίζουμε με το αφρώδες κρασί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 31.