20'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για τα μαυρομάτικα σαλάτα με αβοκάντο, βάζουμε τα μαυρομάτικα να βράσουν σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και τις δάφνες.
- Τα βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν, καθότι τα θέλουμε για σάλατα και άρα δεν πρέπει να διαλύονται.
- Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Εν τω μεταξύ, για να γλιτώσουμε χρόνο κάνουμε το καθάρισμα και το κόψιμο των υπόλοιπων υλικών.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ.
- Βάζουμε τις φέτες του φινόκιο σε ένα μπολ, τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με τις 2 κουταλιές λάδι.
- Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τις φέτες του φινόκιο στη λαμαρίνα του φούρνου.
- Ψήνουμε στην πιο ψηλή σκάλα για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απαλά και να μαλακώσουν λίγο.
- Χτυπάμε στο μούλτι τα υλικά της σάλτσας (το λάδι, το βαλσαμικό, την πάπρικα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι).
- Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και βάζουμε τις φέτες του αβοκάντου να μαριναριστούν λίγο.
- Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε μια σαλατιέρα τα μαυρομάτικα, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ψημένο φινόκιο και ανακατεύουμε.
- Γαρνίρουμε με το αβοκάντο, περιχύνουμε με τη σάλτσα του μπολ.
- Σερβίρουμε, τα μαυρομάτικα σαλάτα με αβοκάντο, συνοδεία ψωμιού ή αραβικών πιτών.