ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαυρομάτικα με σπανάκι, ντομάτα και ξερή μυζήθραΜαυρομάτικα με σπανάκι, ντομάτα και ξερή μυζήθρα
30' προετοιμασία
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μαυρομάτικα σαλάτα με αλμύρα, αγγουράκια και τριφτή ντομάτα, αρχικά βάζουμε, σε μια βαθιά κατσαρόλα, τα φασόλια με μπόλικο νερό να τα καλύπτει.
  2. Στη συνέχεια, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να διαλυθούν.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρώς.
  4. Παράλληλα, σε μια μέτρια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε την αλμύρα για περίπου 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει όσο μας αρέσει (καλό πάντως είναι να μην παραβράσει).
  5. Τη μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με κρύο νερό (ιδανικά, και με μερικά παγάκια).
  6. Την αφήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά, ώστε να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσει το ζωηρό πράσινο χρώμα της.
  7. Τη στραγγίζουμε καλά και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  8. Προσθέτουμε τα φασόλια, τα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια, τον βασιλικό, το λάδι, το λεμόνι και το ταμπάσκο.
  9. Περιχύνουμε με την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε απαλά.
  10. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, σκορπίζουμε το ανθότυρο και σερβίρουμε τα μαυρομάτικα σαλάτα με αλμύρα, αγγουράκια και τριφτή ντομάτα.

Τα όσπρια αγαπούν τα τρυφερά ροζέ από δυναμικές ποικιλίες, όπως Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο, Νεγκόσκα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT