20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Μουλιάζουμε τα μαυρομάτικα σε μπόλικο νερό για 1 ώρα.
- Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε φρέσκο νερό για περίπου 30 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν καλά, αλλά να μη διαλύονται.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι και το ξίδι.
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το ελαιόλαδο με το ξίδι, περιχύνουμε το φαγητό και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί.