15'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα φασόλια μαυρομάτικα με κολοκύθα στην κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη δάφνη και τις τομάτες, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μαυρομάτικα μαζί με τα 400 ml νερό.
- Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, αλατίζουμε και ρίχνουμε την πιπερίτσα, τη ρίγανη και την κολοκύθα.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και το φαγητό να χυλώσει και να μείνει με το λάδι του.
- Αφαιρούμε τη δάφνη και σερβίρουμε τα φασόλια μαυρομάτικα με κολοκύθα.