ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσάι rooibosΤσάι rooibos

Η πρώτη ινδική φυτεία τσαγιού δημιουργήθηκε το 1835 στην Ασάμ, στο βορειοανατολικό άκρο της Ίνδίας. Το πιο διαδεδομένο τσάι στην Ίνδία είναι το μαύρο.

10' παρασκευή
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το masala chai (τσάι μασάλα), ξεκινάμε καβουρδίζοντας σε ένα τηγανάκι χωρίς λιπαρή ουσία σε δυνατή φωτιά το κάρδαμο, την κανέλα, τα γαρίφαλα, το πιπέρι και το τζίντζερ για 1-2 λεπτά. Τα αδειάζουμε σε γουδί ή σε μύλο μπαχαρικών και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν (δεν χρειάζεται να γίνουν σκόνη).
  2. Τα αδειάζουμε σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε το τσάι, το γάλα και 600 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να διαλυθεί και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε 2 λεπτά ακόμα, σουρώνουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT