18'
προετοιμασία
2' ψήσιμο
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη μαρουλοσαλάτα, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μαρούλια, τα κρεμμυδάκια, τον αρακά και το κουκουνάρι.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με τον άνηθο, τα φιλέτα αντζούγιας, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε στο γκριλ τις αραβικές πίτες, μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις σπάμε με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, σκορπίζουμε στη σαλάτα και σερβίρουμε τη μαρουλοσαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.