20'
προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μαρουλοσαλάτα με ψητά κρεμμυδάκια και κατίκι, αρχικά κόβουμε τα κρεμμυδάκια κατά μήκος στη μέση και μετά σε κομμάτια των 3 εκ. περίπου.
- Στη συνέχεια, τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε με χοντρό αλάτι.
- Τα ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, να μαλακώσουν λίγο και να γλυκάνουν.
- Εν τω μεταξύ, χοντροκόβουμε τα σαλατικά με τα χέρια και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
- Κόβουμε τα ραπανάκια με το μαντολίνο ή με κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές ροδέλες και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα σαλατικά.
Σάλτσα
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια ενιαία σος.
- Περιχύνουμε τα σαλατικά μας, ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα ή σε μια μεγάλη πιατέλα.
- Γαρνίρουμε με τα κρεμμυδάκια και μοιράζουμε με κουταλιές το κατίκι.
- Η μαρουλοσαλάτα με ψητά κρεμμυδάκια και κατίτι συνοδεύει τέλεια ψητά κρεατικά (φιλέτο κοτόπουλο, μπριζόλες, ψαρονέφρι) όμως με λίγο ψωμί και ένα βραστό αυγό είναι ένα ωραιότατο βραδινό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 36.