25'
προετοιμασία
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη σάλτσα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Σαλάτα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, τη μαραθόριζα με τις κορφούλες της, αλάτι, πιπέρι και το μισό λάδι.
- Στη σαλατιέρα όπου θα σερβίρουμε ρίχνουμε τα κομμένα μαρούλια με το υπόλοιπο λάδι, τον χυμό, το ξύσμα και το μείγμα από ντοματίνια. Ανακατεύουμε.
Σάλτσα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά.
Σερβίρισμα
- Ανακατεύουμε τη σάλτσα στη σαλάτα, πασπαλίζουμε με πιπέρι, σκορπίζουμε τα ασπράδια, τους κρόκους και τα φυστίκια και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.