25'
προετοιμασία
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για την μαρουλοσαλάτα με μυρωδικά και αυγά θα αρχίσουμε με το να κόψουμε τα αυγά εγκάρσια στη μέση.
- Βάζουμε τους κρόκους στο μπλέντερ ή στο μούλτι και αραδιάζουμε τα ασπράδια σε πιατέλα.
- Προσθέτουμε στο μούλτι αλατοπίπερο, την πάπρικα και τη μαγιονέζα και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Γεμίζουμε με την κρέμα κρόκων τα ασπράδια, με ένα κουταλάκι ή με το κορνέ ζαχαροπλαστικής (αν έχουμε).
- Απλώνουμε σε μια σαλατιέρα το μαρούλι, το κρεμμύδι, τον άνηθο και τα μυρώνια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Σε ένα άλλο μικρό μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι και τη μουστάρδα και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Βάζουμε από πάνω τα γεμιστά αυγά και σερβίρουμε την μαρουλοσαλάτα με μυρωδικά και αυγά γεμιστά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.