20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σος
Διαδικασία
- Για τη μαρουλοσαλάτα με σπαράγγια και παντζάρι, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα παντζάρια σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (ελέγχουμε τρυπώντας τα με ένα λεπτό μαχαίρι, πρέπει να τα διαπερνά με ευκολία).
- Τα στραγγίζουμε και, μόλις κρυώσουν λίγο, τα ξεφλουδίζουμε με το χέρι (η φλούδα βγαίνει πολύ εύκολα).
- Σε μια άλλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε για 3-4 λεπτά τα σπαράγγια.
- Κόβουμε τα παντζάρια σε κύβους και τα ανακατεύουμε με τη ρίγανη, το ξίδι και το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα σπαράγγια σε μέτρια κομμάτια και τα αυγά σε κυβάκια.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σος.
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το μαρούλι με το κρεμμυδάκι, τα αρωματικά, τα σπαράγγια, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα.
- Ρίχνουμε από πάνω τα παντζάρια, αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και τα προσθέτουμε.
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε τη μαρουλοσαλάτα με σπαράγγια και παντζάρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.