ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρουλοσαλάτα με ραντίτσιο, ψητό κυδώνι και ρόδιαΜαρουλοσαλάτα με ραντίτσιο, ψητό κυδώνι και ρόδια
10' προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μαρούλι στα κάρβουνα με πορτοκάλι, άνηθο και ξινομυζήθρα, αρχικά κόβουμε τα πορτοκάλια στα φιλέτα τους, δηλαδή τις φετούλες τους κομμένες τριγωνικά (πάνω σε ξύλο κοπής, ώστε να κρατήσουμε τους χυμούς που θα βγάλουν), για να πάρουμε μόνο τη σάρκα και όχι τις μεμβράνες τους.
  2. Στη συνέχεια, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα μαρουλόφυλλα.
  3. Ετοιμάζουμε μέτρια θράκα (το χέρι μας να αντέχει για 10-12 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου) και απλώνουμε στη σχάρα τα μαρουλόφυλλα σε μονή στρώση.
  4. Τα ψήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καψαλιστούν κατά τόπους.
  5. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα απλώνουμε σε μεγάλη πιατέλα.
  6. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και τους χυμούς από το καθάρισμα και το κόψιμο των πορτοκαλιών.
  7. Μόλις γίνουν χλιαρά, σκορπίζουμε πάνω τους την ξινομυζήθρα, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τη σκόνη τσίλι και σερβίρουμε το μαρούλι στα κάρβουνα με πορτοκάλι, άνηθο και ξινομυζήθρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT