30'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
5'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Για την κρούστα
Διαδικασία
- Για τις μαροκινές πιπεριές γεμιστές με κουσκούς και κουκουνάρι, αρχικά προθερμαίνουμε το γκριλ.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και αραδιάζουμε τις πιπεριές
- Βάζουμε το ταψί στην πιο ψηλή σκάλα και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αποσύρουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, κόβουμε ένα καπάκι από την πλευρά του κοτσανιού και αφαιρούμε τα σπόρια.
- Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι για περίπου 7 - 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το δυόσμο, το μαϊντανό, το κουκουνάρι, αλατοπίπερο και περίπου 300 ml νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αποσύρουμε, ρίχνουμε το κουσκούς, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι το κουσκούς να πιει τα υγρά και να μαλακώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° c και λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει τις πιπεριές ακριβώς.
- Τις βάζουμε στο ταψί και γεμίζουμε με το μείγμα.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα και το θυμάρι και πασπαλίζουμε τις πιπεριές.
- Ψήνουμε τις μαροκινές πιπεριές γεμιστές με κουσκούς και κουκουνάρι για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ένα πλούσιο ροζέ από Syrah.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 110.