ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα σύκο με αστεροειδή γλυκάνισο και μαύρο πιπέριΜαρμελάδα σύκο με αστεροειδή γλυκάνισο και μαύρο πιπέρι
5' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη μαρμελάδα σύκο πρώτα πλένουμε καλά και ξεφλουδίζουμε τα φρούτα.
  2. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και περιμένουμε 30 λεπτά. .
  3. Κατόπιν τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 - 30 λεπτά. Έχουμε το νου μας κι αν χρειαστεί ξαφρίζουμε, πάντα με ξύλινη κουτάλα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον χυμό.
  5. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Μυστικά

*Πώς αποστειρώνουμε τα βάζα: Πλένουµε τα βάζα µε καυτό νερό, τα σκουπίζουµε και τα βάζουµε στον φούρνο, στους 150° C, για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να στεγνώσουν καλά. Τα γεµίζουµε όσο είναι ζεστά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 9.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT