15'
προετοιμασία
40' βράσιμο
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: Για 1 μεγάλο βάζοΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη μαρμελάδα κεράσι με βασιλικό, μέλι και μοσχοκάρυδο, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον βασιλικό, σε μια χαμηλή κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέτουμε τον βασιλικό και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά το βράσιμο, μέχρι να διαλυθούν τα κεράσια σε ένα πυκνό σιρόπι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα του βασιλικού και, αν θέλουμε, πολτοποιούμε τη μαρμελάδα για να διαλυθούν όσα κομμάτια φρούτου έχουν απομείνει.
- Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε ένα μεγάλο αποστειρωμένο βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.