20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Για την ταπενάντ:
Διαδικασία
- Για τα Μαριναρισμένα λαχανικά με πασχαλινά αυγά και ταπενάντ ξεκινάμε και βάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ, τα ραντίζουμε με το μπαλσάμικο και τα αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν.
- Ταπενάντ (άλειμμα)*: Μπουρούμε είτε να βάλουμε τα υλικά της σε ένα μπολ και απλώς να τα ανακατέψουμε είτε να τα πολτοποιήσουμε στο μούλτι, τόσο που να επιτύχουμε μια ελαφρώς ρευστή σάλτσα.
- Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ρηχή πιατέλα και απλώνουμε από πάνω την ταπενάντ.
- Γαρνίρουμε με τα αυγά, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.
Μυστικά
* Πηχτό άλειμμα, μια πικάντικη συνταγή από την Προβηγκία που συνήθως φτιάχνεται από αντζούγιες, ελιές, κάππαρη, σκόρδο και ελαιόλαδο. Σερβίρεται σαν ορεκτικό πάνω σε ψωμί, σαν ντιπ ή μαζί με σφιχτά αυγά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 36.