Τη χρησιμοποιούμε για να μαρινάρουμε λεπτά φιλέτα ψαριών ή φέτες λαχανικών, αφήνοντάς τα για μισή ώρα ώστε να «μισοψηθούν» και να αρωματιστούν. Τα σερβίρουμε στραγγισμένα ή, αν δεν αγαπάμε τα ωμά, ποσαρισμένα για λίγο στο υγρό της μαρινάδας. Μαρινάρουμε, βέβαια, και κοτόπουλο ή κρέας και το ψήνουμε κανονικά.
5'
προετοιμασία
Σύνολο: 5'
Υλικά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γλυκόξινη μαρινάδα αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, το νερό με το λεμονοχυμό και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 1 - 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να «βγάλουν» τα υλικά το άρωμά τους.
- Αποσύρουμε τη γλυκόξινη μαρινάδα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.