1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις μαραθόριζες γλυκόξινες με ούζο, μέλι και δεντρολίβανο, ξεκινάμε καθαρίζοντας τις μαραθόριζες ως εξής.
- Κόβουμε και αφαιρούμε τα πιο σκληρά εξωτερικά κοτσάνια με τις πράσινες κορυφές, καθώς και την κάτω, σκληρή πλευρά της ρίζας.
- Αφαιρούμε τα εξωτερικά σκληρά φύλλα. Τις κόβουμε στη μέση από το κοτσάνι μέχρι τη ρίζα.
- Τις απλώνουμε σε μονή στρώση σε ταψί και ανάμεσά τους τακτοποιούμε 2 μανταρίνια καλά πλυμένα, με τη φλούδα τους, κομμένα στη μέση.
- Τις περιχύνουμε με μείγμα από καλά ανακατεμένα το ούζο, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το δεντρολίβανο και το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσουν λίγο στην επιφάνεια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.