ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜυζηθρόπιτες στο τηγάνιΜυζηθρόπιτες στο τηγάνι
1' προετοιμασία
30' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 1'

Υλικά

Τεμάχια: 22

Για τη ζύμη

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Για να ετοιμάσουμε τις μανουρόπιτες Φολεγάνδρου σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης και τα ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Φύλλο

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, το λάδι και το αλάτι.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα απαλό ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια. Μπορεί να χρειαστούμε λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο νερό.
  3. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 22 ίσα μέρη και πλάθουμε σε μπαλάκια.
  6. Σε μια λεία και αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε φύλλο με διάμετρο 10-12 εκ.
  7. Στο κέντρο κάθε μικρού φύλλου βάζουμε μπόλικη ποσότητα γέμισης, αφήνοντας ένα περιθώριο 1 εκ. περιμετρικά του δίσκου.
  8. Ανασηκώνουμε το περιθώριο του φύλλου που έχουμε αφήσει χωρίς γέμιση και το τσιμπάμε γύρω γύρω με τα δάχτυλά μας, για να δώσουμε στις μανουρόπιτες το χαρακτηριστικό σχήμα και να φράξουμε περιμετρικά τη γέμιση. Όσο περισσότερα τσιμπήματα κάνουμε, ανάλογα βέβαια με την εμπειρία μας, τόσο πιο όμορφες θα γίνουν οι μανουρόπιτες.
  9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  10. Tακτοποιούμε τις μανουρόπιτες στη λαμαρίνα και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να ξεροψηθούν στην επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT