20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την μανιταρόσουπα, αρχικά σκουπίζουμε τα μανιτάρια με υγρή πετσέτα και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και το πράσο σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, σκεπάζουμε και τα μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν ελαφρά.
- Ρίχνουμε το κρασί, τον ζωμό και την πατάτα και αφήνουμε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 10-15 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μείγμα σε δόσεις στον πολυκόφτη.
- Ρίχνουμε τον πολτό στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει ελαφρώς η σούπα.
- Προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 36.