20'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα μαλτέζικα κολοκυθάκια με ανθότυρο και αυγά, πρώτα κόβουμε τα κολοκύθια κατά μήκος στη μέση. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα από το εσωτερικό, αφήνοντας κελύφη πάχους περίπου 0,5 εκ. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα και την αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα αυγά, το βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο.
- Σε κατσαρόλα (που χωράει τα κολοκύθια σε μία στρώση) ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 - 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τη σάρκα από τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα γεμισμένα κολοκυθάκια (προσεκτικά για να μην ανοίξουν) στη σάλτσα και προσθέτουμε το κρασί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και να δέσει η σάλτσα. Αν σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Βγάζουμε τα κολοκυθάκια σε πιατέλα, αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα και τη σερβίρουμε σε μπολ στο πλάι.
Chardonnay δεξαμενής, Viognier, κρητικό Βιδιανό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 110.