ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαλεμπί με μαστίχα ΧίουΜαλεμπί με μαστίχα Χίου
30' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για το μαλέμπι, ξεκινάμε διαλύοντας σε ένα μπολ το ρυζάλευρο σε 150 ml από το γάλα ανακατεύοντας καλά, μέχρι να γίνει μια λεία πάστα.
  2. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το γάλα να κάψει, αλλά να μη φουσκώσει.
  3. Προσθέτουμε αργά την πάστα του ρυζάλευρου, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα για να μη σβολιάσει.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 10-15 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία, δεμένη κρέμα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ροδόνερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Αφήνουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα σύκα. Ανακατεύουμε ξανά για να ενσωματωθεί ο πολτός στην κρέμα.
  7. Μοιράζουμε την κρέμα σε 6 φαρδιά ποτήρια ή ατομικά μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 1 ώρα.
  8. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, ώστε να σφίξει και να κρυώσει καλά η κρέμα.
  9. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, διακοσμούμε με τις φέτες από φρέσκα σύκα ή τα τριμμένα φιστίκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σύκο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT