ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρέμα αμυγδάλου με καραμελωμένα αμύγδαλαΚρέμα αμυγδάλου με καραμελωμένα αμύγδαλα
20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μαλεμπί με μαστίχα Χίου σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί το αλεύρι και να αναμειχθεί με το βούτυρο.
  2. Ρίχνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Η διαδικασία θα πάρει γύρω στα 8-10 λεπτά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  4. Αφρατεύουμε την κρέμα με μίξερ χειρός και τη μοιράζουμε σε 6 ατομικά ποτηράκια.
  5. Πασπαλίζουμε με κανέλα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας : Παγώστε Μοσχάτα Ρίου -Πατρών, Σάμου, Λήμνου, Μαλβάζιες αρωματικές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT