ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣMακαρόνια με αρωματικό πέστο αμυγδάλωνΜακαρόνια με αρωματικό πέστο αμυγδάλων
20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τις τσουκνίδες από τα χοντρά κοτσάνια (προτιμότερο φορώντας γάντια), τις κόβουμε στα δύο και τις πλένουμε.
  2. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε λίγο τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε τις τσουκνίδες και το μακεδονήσι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να αφήσουν τα χόρτα τα υγρά τους και να «πέσουν». Παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί λίγο νεράκι.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και, όταν τα χορταράκια είναι έτοιμα, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και 2 κουτ. σούπας από τα τριμμένα φουντούκια. Προσέχουμε να μην υπάρχουν περιττά υγρά.
  5. Βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει μαζί με το φασκόμηλο.
  6. Μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε λίγο λάδι και 2 κουτ. σούπας αλάτι μαζί και το μακαρονάκι. Ανακατεύουμε.
  7. Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, αφαιρούμε τα κλωνάρια του φασκόμηλου, ρίχνουμε 1 ποτήρι κρύο νερό και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα με 1 κουτ. σούπας λάδι και ανακατεύουμε.

Σερβίρισμα

  1. Βάζουμε στα πιάτα μακαρονάκι, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια και στο κέντρο βάζουμε τα μαγειρευτά χόρτα σαν σάλτσα. Μπορούμε να ανακατέψουμε όλα τα χόρτα με τα μακαρόνια, να σερβίρουμε και να ρίξουμε από πάνω τα φουντούκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο μαγειρικής του Γαστρονόμου «Οι σεφ του Γαστρονόμου προτείνουν».

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT