ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονάδα cacio e pepe (βίντεο)Cacio e pepe (βίντεο)
5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  2. Απλώνουμε τα ψίχουλα, τα περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα λαδιού, σκορπίζουμε το μισό σκόρδο και αλατοπίπερο και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  3. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 200 ml από το νερό όπου τα βράσαμε.
  5. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον μαραθόσπορο με το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσουν το λάδι.
  6. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα, το αυγοτάραχο και τα τραγανά ψίχουλα, ανακατεύουμε καλά ώστε να διασκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 130.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγοτάραχο

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT