5'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε τα ψίχουλα, τα περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα λαδιού, σκορπίζουμε το μισό σκόρδο και αλατοπίπερο και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 200 ml από το νερό όπου τα βράσαμε.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον μαραθόσπορο με το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσουν το λάδι.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα, το αυγοτάραχο και τα τραγανά ψίχουλα, ανακατεύουμε καλά ώστε να διασκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 130.