ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονάδα με κρέμα κολοκύθας και μπέικονΜακαρονάδα με κρέμα κολοκύθας και μπέικον
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη μακαρονάδα με πανσέτα και ρίγανη, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την πανσέτα για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την ντομάτα, 100 ml νερό, τη ρίγανη, το σουμάκ και αλατοπίπερο.
  4. Ανακατεύουμε απαλά, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η πανσέτα και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  5. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για 1 - 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας.
  6. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
  7. Ανακατεύουμε να απορροφήσουν μέρος των υγρών της σάλτσας και αποσύρουμε.
  8. Σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί σε μπολ, για να βάλει ο καθένας όσο θέλει.
  9. Συνοδεύουμε τη μακαρονάδα με πανσέτα και ρίγανη με πράσινη σαλάτα με ελιές και κάππαρη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT