1 ώρα
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για τη μαγειριά (μαγειρίτσα χωρίς συκώτι με τραχανά), σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζουμε τις συκωταριές και την εντεριά για περίπου 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
- Τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
- Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και της εντεριάς μαζί με τα δύο είδη κρεμμυδιού και τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.
- Όταν αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους, προσθέτουμε τον τραχανά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1.500 ml ζεστό νερό και μετριάζουμε τη φωτιά.
- Μετά από 10 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε τα χόρτα και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.
- Ενδιάμεσα ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον νερό.
- Αποσύρουμε, ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ωμό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Μαλαγουζιά Ηπειρώτικη Ντεμπίνα Κρητικό Πλυτό
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 96.