15'
προετοιμασία
18' τηγάνισμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 33'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε Louisiana fried chicken, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την πάπρικα, τη ρίγανη και τα πιπέρια.
- Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε το ξινόγαλο, το αυγό, το σκόρδο και το αλάτι.
- Προσθέτουμε στο μπολ με το ξινόγαλο 2 κ.σ. από το μείγμα μπαχαρικών.
- Ρίχνουμε στο μείγμα με το ξινόγαλο το κοτόπουλο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ. Ανακατεύουμε όσο πιο συχνά γίνεται για να μαριναριστεί ομοιόμορφα.
- Την επομένη, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών.
- Προσθέτουμε 5 - 6 κουτ. σούπας * από τη μαρινάδα του κοτόπουλου στο μπολ με το αλεύρι, μέχρι να γίνει νωπό το αλεύρι. Δεν θα γίνει χυλός, αλλά ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος. Ανακατεύουμε καλά.
- Σουρώνουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο με το βρεγμένο αλεύρι, πιέζοντάς το από όλες τις πλευρές (όσο γίνεται).
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά (εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε φριτέζα).
- Τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε δύο δόσεις, για περίπου 15 - 18 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένια τραγανή κρούστα και να ψηθεί και εσωτερικά. Το κοτόπουλο θα πρέπει να είναι βυθισμένο μέσα στο λάδι.
- Η ιδανική θερμοκρασία είναι 150° C αν έχουμε θερμόμετρο κουζίνας - μπορεί να χρειαστεί να παίξουμε με τη θερμοκρασία της φωτιάς ώστε να σφίξει αρχικά η κρούστα, αλλά να μην αρπάξει.
- Αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει από το λάδι.
- Σερβίρουμε, το Louisiana fried chicken, με γιαούρτι ή κέτσαπ και μουστάρδα και πράσινη σαλάτα.
* Παραλαγή
- Εναλλακτικά, ρίχνουμε όλη τη μαρινάδα στο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό, στον οποίο βουτάμε το κοτόπουλο. Έτσι, θα έχουμε μια πιο παχιά κρούστα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.