ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑμπελοφάσουλα σαλάτα με λαδολέμονο ντομάτας και φέτα σαγανάκιΑμπελοφάσουλα σαλάτα με λαδολέμονο ντομάτας και φέτα σαγανάκι

 

20' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για τα λιβιά «μακαρόνια» (αμπελοφάσουλα με σάλτσα ντομάτας), ξεκινάμε με τη σάλτσα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Αμπελοφάσουλα

  1. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα αμπελοφάσουλα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε πιατέλα.
  3. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει και περιχύνουμε τα αμπελοφάσουλα.
  4. Πασπαλίζουμε με το τυρί, απλώνουμε τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT