ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛικέρ σύκοΛικέρ σύκο
20' προετοιμασία
1 μήνας και 6 ημέρες αναμονή
Σύνολο: 1 μήνας και 6 ημέρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: για 1 λίτρο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το λικέρ βερίκοκο, σπάμε τα κουκούτσια με μια μεγάλη πέτρα ή με σφυρί και παίρνουμε τα λευκά αμύγδαλα από το εσωτερικό τους.
  2. Τα βάζουμε σε γυάλινο δοχείο μαζί με το κονιάκ.
  3. Σφραγίζουμε καλά και αφήνουμε στον ήλιο για 36 μέρες.
  4. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για περίπου 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  5. Σουρώνουμε το κονιάκ από τα κουκούτσια σε ψιλό σουρωτήρι και το αναμειγνύουμε με το κρύο σιρόπι.
  6. Γεμίζουμε γυάλινα μπουκάλια με το λικέρ βερίκοκο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές για Κοκτέιλ

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT