![Αρνάκι στη γάστρα με δαμάσκηνα και βερίκοκα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/arnaki-sti-gastra-me-damaskina-kai-verikoka-gastronomos-420x560.jpg?v=1718881216)
20'
προετοιμασία
1 μήνας και 6 ημέρες
αναμονή
Σύνολο: 1 μήνας και 6 ημέρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: για 1 λίτροΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε το λικέρ βερίκοκο, σπάμε τα κουκούτσια με μια μεγάλη πέτρα ή με σφυρί και παίρνουμε τα λευκά αμύγδαλα από το εσωτερικό τους.
- Τα βάζουμε σε γυάλινο δοχείο μαζί με το κονιάκ.
- Σφραγίζουμε καλά και αφήνουμε στον ήλιο για 36 μέρες.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για περίπου 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Σουρώνουμε το κονιάκ από τα κουκούτσια σε ψιλό σουρωτήρι και το αναμειγνύουμε με το κρύο σιρόπι.
- Γεμίζουμε γυάλινα μπουκάλια με το λικέρ βερίκοκο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.