«Θα το ετοιμάσουμε τώρα και θα το απολαύσουμε τα Χριστούγεννα με τους αγαπημένους μας. Το πιο δύσκολο μέρος είναι το καθάρισμα των ροδιών, τα οποία πρέπει να είναι κόκκινα και γερά», λέει η Γιώτα Κουφαδάκη, που μας έδωσε τη συνταγή. Μπορούμε να βάλουμε και τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, η ίδια πάντως προτιμά τη βότκα, γιατί έτσι γίνεται πιο ελαφρύ, ή και κονιάκ. Απλώς στη δεύτερη περίπτωση θα σκουρύνει το χρώμα.
30'
προετοιμασία
2 μήνες
αναμονή
Σύνολο: 2 μήνες και 30'
Υλικά
Βάρος: περίπου 1,5 λίτροΔιαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το λικέρ ρόδι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη βότκα σε γυάλινο δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς.
- Κλείνουμε καλά με το καπάκι και το αφήνουμε για 30 μέρες σε ηλιόλουστο σημείο (στο μπαλκόνι ή κοντά σε ένα παράθυρο ηλιόλουστο), ανακινώντας το βάζο 1-2 φορές την εβδομάδα.
- Μετά τον μήνα, σουρώνουμε καλά το υγρό σε άλλο καθαρό βάζο, πιέζοντας όσο γίνεται τους σπόρους να βγάλουν τους νόστιμους χυμούς.
- Ρίχνουμε το υγρό σε καθαρή γυάλα και προσθέτουμε τη βότκα.
- Ανακατεύουμε καλά, μεταφέρουμε το ποτό σε μπουκάλια και τα αφήνουμε για 10 ημέρες σε σκιερό σημείο.
- Μετά την πάροδο των 4 ημερών, το λικέρ είναι έτοιμο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 224.