ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛικέρ σύκοΛικέρ σύκο

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ για το τεύχος του Γαστρονόμου «Στα καφενεία της Κρήτης»  βρεθήκαμε στο Καφενείον του Κώστα στον Σίβα. Ο ιδιοκτήτης μας τράταρε δικό του μυρωδάτο λικέρ «λιμονίνα» και μας έδωσε τη συνταγή του.

10' προετοιμασία
3 μήνες αναμονή
Σύνολο: 3 μήνες και 10'

Υλικά

Βάρος: 1 λίτρο

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το λικέρ «λιμονίνα», σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο ή σε μπουκάλι με μεγάλο στόμιο βάζουμε τη ρακή, τον φλοιό λεμονιού και τα φύλλα.
  2. Τα αφήνουμε για τουλάχιστον 3 μήνες.
  3. Στραγγίζουμε τη ρακή και πετάμε τα φύλλα και τη φλούδα.
  4. Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι. Βράζουμε τη ζάχαρη με 250 ml νερό για περίπου 2 λεπτά (μετρώντας από τη στιγμή που κοχλάζει).
  5. Ενώνουμε το σιρόπι με τη ρακή, τα ανακατεύουμε και φυλάσσουμε το λικέρ σε μπουκαλάκια στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT