Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ για το τεύχος του Γαστρονόμου «Στα καφενεία της Κρήτης» βρεθήκαμε στο Καφενείον του Κώστα στον Σίβα. Ο ιδιοκτήτης μας τράταρε δικό του μυρωδάτο λικέρ «λιμονίνα» και μας έδωσε τη συνταγή του.
10'
προετοιμασία
3 μήνες
αναμονή
Σύνολο: 3 μήνες και 10'
Υλικά
Βάρος: 1 λίτροΔιαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το λικέρ «λιμονίνα», σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο ή σε μπουκάλι με μεγάλο στόμιο βάζουμε τη ρακή, τον φλοιό λεμονιού και τα φύλλα.
- Τα αφήνουμε για τουλάχιστον 3 μήνες.
- Στραγγίζουμε τη ρακή και πετάμε τα φύλλα και τη φλούδα.
- Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι. Βράζουμε τη ζάχαρη με 250 ml νερό για περίπου 2 λεπτά (μετρώντας από τη στιγμή που κοχλάζει).
- Ενώνουμε το σιρόπι με τη ρακή, τα ανακατεύουμε και φυλάσσουμε το λικέρ σε μπουκαλάκια στο ψυγείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.