ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛικέρ ρόδι με τσίπουροΛικέρ ρόδι με τσίπουρο
30' προετοιμασία
2 μήνες αναμονή
Σύνολο: 2 μήνες και 30'

Υλικά

Βάρος: περίπου 1,5 λίτρο

Για το σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το λικέρ φιρίκι κόβουμε τα φιρίκια σε μικρά κομμάτια. Βγάζουμε τα κουκούτσια, αλλά αφήνουμε τη φλούδα.
  2. Τα βάζουμε σε καθαρό γυάλινο βάζο μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σιρόπι.
  3. Κλείνουμε καλά με το καπάκι και τα αφήνουμε για 30 μέρες σε σκιερό μέρος, ανακινώντας το βάζο 2-3 φορές την εβδομάδα.
  4. Μετά τις 30 μέρες σουρώνουμε καλά το υγρό σε άλλο, καθαρό βάζο.
  5. Ξανασουρώνουμε το υγρό, φιλτράροντάς το με διπλό τουλπάνι ή με το χάρτινο φίλτρο του καφέ.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει, ανακατεύοντας 1-2 φορές, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  7. Μετριάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  9. Το ενώνουμε με το σουρωμένο ποτό, το ανακατεύουμε, το βάζουμε σε γυάλινο δοχείο και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 1 μήνα.
  10. Το ξανασουρώνουμε σε γυάλινα μπουκάλια και το λικέρ είναι έτοιμο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 224.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT