ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛικέρ βερίκοκοΛικέρ βερίκοκο, με σιρόπι Τις λεπτοκομμένες λωρίδες από πορτοκάλι που θα μας μείνουν από την παρασκευή του λικέρ τις φυλάμε στην κατάψυξη καλά κλεισμένες σε νάιλον σακουλάκια και τις χρησιμοποιούμε για να δώσουμε βαθιά πορτοκαλένια γεύση σε φαγητά όπως λεμονάτο κρέας ή κοτόπουλο ή στο χοιρινό με πορτοκάλι.

30' παρασκευή
1 μήνας αναμονή
Σύνολο: 1 μήνας και 30'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 1 λίτρο

Διαδικασία

  1. Για το λικέρ πορτοκάλι αρωματισμένο με καρδάμωμο, ξεκινάμε και με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, αφαιρούμε από τα πορτοκάλια το πορτοκαλί μέρος της φλούδας, αφήνοντας άθικτο το λευκό γιατί πικρίζει.
  2. Κόβουμε τις φλούδες που κόψαμε σε λεπτές λωρίδες σαν κουρελάκια και τις ρίχνουμε σε μια μεγάλη γυάλα, μαζί με το κονιάκ και το τσίπουρο (ή τη ρακή).
  3. Κλείνουμε καλά τη γυάλα και την αφήνουμε σε ηλιόλουστο μέρος για 20 ημέρες.
  4. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το καρδάμωμο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν βράση.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
  6. Το αδειάζουμε στη γυάλα με τις φλούδες πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και κλείνουμε ξανά τη γυάλα. Αφήνουμε στον ήλιο για άλλες 10 ημέρες.
  7. Σουρώνουμε το ποτό (αφήνουμε τις φλούδες να στεγνώσουν και τις φυλάμε στην κατάψυξη για άλλη χρήση).
  8. Μοιράζουμε το λικέρ σε αποστειρωμένα αλλά κρύα μπουκάλια και τα κλείνουμε καλά. Τα φυλάμε σε σκοτεινό σημείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 224.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT