15' παρασκευή
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λιγκουίνι με σάλτσα ντομάτας, γιαούρτι και κάππαρη, ξεκινάμε βράζοντας τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τη πάπρικα για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τη κάππαρη ξεπλυμένη και ξαλμυρισμένη και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, πιέζοντας τα ντοματίνια με μια κουτάλα για να μισολιώσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 2 -3 λεπτά, να κρυώσει ελαφρώς η «σάλτσα», και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν πασπαλίζουμε με τα φύλλα φρέσκου βασιλικού και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 126.