ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛιγκουίνι με σουπιά, ταχίνι, μέλι και καρύδιαΛιγκουίνι με σουπιά, ταχίνι, μέλι και καρύδια
15' παρασκευή
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λιγκουίνι με σάλτσα ντομάτας, γιαούρτι και κάππαρη, ξεκινάμε βράζοντας τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
  2. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τη πάπρικα για 1 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τη κάππαρη ξεπλυμένη και ξαλμυρισμένη και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, πιέζοντας τα ντοματίνια με μια κουτάλα για να μισολιώσουν.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 2 -3 λεπτά, να κρυώσει ελαφρώς η «σάλτσα», και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν πασπαλίζουμε με τα φύλλα φρέσκου βασιλικού και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 126.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT