ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαβράκι φιλέτο στη λαδόκολλα με σέλινο, κάππαρη και ντοματίνιαΛαβράκι φιλέτο στη λαδόκολλα με σέλινο, κάππαρη και ντοματίνια
30' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λαβράκια στο γκριλ με λεμονάτη σάλτσα, αρχικά αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα τα λαβράκια και τα αφήνουμε στην άκρη να νοστιμίσουν.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  3. Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  4. Τακτοποιούμε τα λαβράκια στο ταψί.
  5. Στη συνέχεια, τα ραντίζουμε με λίγο από το ελαιολάδο.
  6. Τα ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ, για περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν αλλά να μη στεγνώσουν.
  7. Παράλληλα, στον πολυκόφτη που διαθέτουμε χτυπάμε το υπόλοιπο λάδι με τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και τη μουστάρδα.
  8. Ξεφουρνίζουμε, τακτοποιούμε τα λαβράκια σε πιατέλα και τα περιχύνουμε αμέσως με τη λεμονάτη σάλτσα.
  9. Σκορπίζουμε το ξύσμα, τα μυρώνια και το ρόδι και σερβίρουμε τα λαβράκια με λεμονάτη σάλτσα.

Λευκά κρασιά με τραγανή οξύτητα και αρώματα εσπεριδοειδών. Crispy Μαλαγουζιές και χαρμάνια με Ασύρτικο, κρητικό Δαφνί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 213.

Άρθρα και Συνταγές με Λαβράκι

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μυρώνια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT