ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαβράκι στον φούρνο με μυρωδάτο λαδολέμονοΛαβράκι στον φούρνο με μυρωδάτο λαδολέμονο
10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα 

Διαδικασία

  1. Για το λαβράκι στο φούρνο με τραγανές γλυκοπατάτες ξεκινάμε και τρίβουμε τα ψάρια με τις λεμονόκουπες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε (μπορούμε να τα αφήσουμε μέχρι και 6 ώρες).
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στη λειτουργία του αέρα.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τo θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σουμάκ, το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Ρίχνουμε στο μπολ τις γλυκοπατάτες και ανακατεύουμε.
  5. Αδειάζουμε τις πατάτες σε μεγάλο ταψί που να τις χωράει σε μία στρώση και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
  6. Αποσύρουμε για λίγο το ταψί, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τις πατάτες, τις στριμώχνουμε λίγο και βάζουμε και τα ψάρια στο ταψί.
  7. Ξαναφουρνίζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα ψάρια, χωρίς να στεγνώσουν (ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα και με το μέγεθος των ψαριών).
  8. Σερβίρουμε σε πιάτα με ελαιόλαδο, φέτες λεμονιού και φύλλα μαϊντανού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.

Άρθρα και Συνταγές με Γλυκοπατάτα

Άρθρα και Συνταγές με Λαβράκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT