ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛακέρδα ελαφρόπαστη με πελτέ από πιπεριές ΦλωρίνηςΛακέρδα ελαφρόπαστη με πελτέ από πιπεριές Φλωρίνης Ζητήστε από τον ψαρά σας λακέρδα, έτσι λένε τη μεγάλη παλαμίδα– και στην εποχή του, δηλαδή από Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο. Το δεύτερο και σημαντικότατο είναι να την απολαύσετε αμέσως μόλις ετοιμαστεί. Όσο πιο φρέσκια, τόσο το καλύτερο! Υπάρχει κι ένα τρίτο μυστικό, αλλά αφορά μόνο τους μερακλήδες: «Να πλύνετε τις φέτες του ψαριού στη θάλασσα!», λέει ο κ. Σούλιος.

13 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 10-15

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη λακέρδα, ξεκινάμε αφήνοντας τις φέτες του ψαριού βυθισμένες σε ένα μπολ γεμάτο νερό, για να ξεματώσουν.
  2. Αλλάζουμε το νερό συχνά και επαναλαμβάνουμε για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να βγει το νερό καθαρό.
  3. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε μια παχιά στρώση χοντρού αλατιού, τακτοποιούμε τα κομμάτια της παλαμίδας και τα καλύπτουμε με άλλη μία παχιά στρώση αλατιού.
  4. Τις αφήνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο και, αν στο μεταξύ βγάλουν υγρά, τις στραγγίζουμε.
  5. Για το σερβίρισμα τινάζουμε καλά τις φέτες να φύγει το αλάτι, τις καθαρίζουμε από το κεντρικό κόκαλο και σερβίρουμε με λεμόνι, ελαιόλαδο και ούζο στα ποτήρια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT