ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαδένια, η «ελληνική πίτσα»Λαδένια, η «ελληνική πίτσα»
30' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
1 ώρα και 10' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: για 1 στρογγυλό ταψί διαμ. περίπου 30 εκ.

Για την ζύμη

Για την επικάληψη

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη λαδένια με ντοματίνια στον κάδο του μίξερ ή σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  2. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, να αφρίσει το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κρασί και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με τον γάντζο ή με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
  4. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Επικάλυψη:

  1. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια με τα κρεμμύδια, αλατοπίπερο, το λάδι και τη ρίγανη.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα και λαδώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί, διαμέτρου περίπου 30 εκ.
  3. Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψί και την ανοίγουμε με τα χέρια μας σε χοντρό φύλλο, έτσι ώστε να καλύψει όλον τον πάτο του ταψιού.
  4. Απλώνουμε στην επιφάνεια της ζύμης το μείγμα με τα ντοματίνια, πιέζουμε ώστε να κολλήσουν καλά και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί και από κάτω.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 56.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT