20'
προετοιμασία
2' μαγείρεμα
10'
αναμονή
Σύνολο: 32'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λαχανοσαλάτα με καρότο, κράνμπερις, αμύγδαλα και μέλι, βάζουμε σε ένα μικρό μπολ τα κράνμπερις, ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό ώστε να τα καλύπτει και τα αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, να φουσκώσουν και να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
- Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ το μέλι, το λεμόνι, τα μπαχαρικά, αλάτι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε με το σύρμα ή με ένα πιρούνι, μέχρι να αναμειχθούν.
- Ρίχνουμε το λάχανο, το καρότο, το δυόσμο, τα κράνμπερις και τη μισή ποσότητα αμυγδάλων και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
- Σκορπίζουμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα και σερβίρουμε τη λαχανοσαλάτα με καρότο, κράνμπερις, αμύγδαλα και μέλι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 95.