15'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κριθαράκι με πέστο βασιλικού και φέτα ρίχνουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το πέστο, εκτός από τη φέτα, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 7-8 λεπτά, μέχρι να μα- λακώσει.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε 700 ml καυτό νερό και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να πιει τα περισσότερα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
- Σκορπίζουμε τη φέτα και λίγα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.