ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα ανάμεικτων λαχανικών με κινόα και χαρίσαΣούπα ανάμεικτων λαχανικών με κινόα και χαρίσα
5' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
10 ώρες αναμονή
Σύνολο: 11 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Για την κρεμώδη σούπα από ξερά μπιζέλια ξεκινάμε και βάζουμε τα μπιζέλια σε μπόλικο νερό να μουλιάσουν 10 - 12 ώρες.
  2. Μετά τα πλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν με νερό να τα σκεπάζει 3 δάχτυλα και το κρεμμύδι.
  3. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χύτρα ταχύτητας.
  4. Όταν μαλακώσουν καλά τα μπιζέλια (στην κατσαρόλα θέλουν 1 ώρα περίπου), τα περνάμε μαζί με το ζουμί από το μπλέντερ* και αδειάζουμε την κρέμα στην κατσαρόλα που καλό είναι να την έχουμε καθαρίσει από κατάλοιπα.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το λάδι και βράζουμε για λίγο τη σούπα ανακατεύοντας πού και πού για να μην κολλήσει.
  6. Όσο τη βράζουμε, πήζει.
  7. Την κάνουμε όσο πηχτή θέλουμε, αλλά είναι καλύτερη όταν έχει πυκνότητα σαν ζεσταμένο μέλι.
  8. Δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε λίγο λεμόνι και αποσύρουμε.
  9. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με κεφαλογραβιέρα τριμμένη και οπωσδήποτε με λίγα κομματάκια ψωμιού που έχουμε αλατοπιπερώσει, ραντίσει με λάδι και ψήσει στον φούρνο.

Μυστικά

Η πιο καλή εκδοχή αυτής της σούπας είναι να περάσουμε τα μπιζέλια από το σουρωτήρι- σήτα, πιέζοντας με την κουτάλα, οπότε όλα τα φλούδια μένουν στο σουρωτήρι και η σούπα είναι λεία και πιο ελαφριά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 33.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT