20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για την κρεμώδη κολοκυθόσουπα ξεκινάμε και ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το κάρι και το μοσχοκάρυδο.
- Σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα και τα καρότα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για ακόμη 2 - 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά.
- Αφήνουμε τη σούπα να κοχλάσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μη φουσκώσει το γάλα και χυθεί.
- Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς η κολοκύθα και τα καρότα.
- Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε λίγα- λίγα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτοντας κάθε φορά και λίγο υγρό από την κατσαρόλα.
- Όσο υγρό περισσέψει το κρατάμε κατά μέρος.
- Περνάμε τον πολτό από ψιλό σουρωτήρι (σινουά ή ψιλή σήτα) και τον μεταφέρουμε στην κατσαρόλα, που έχουμε εν τω μεταξύ καθαρίσει.
- Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα, προσθέτουμε λίγο από το υγρό που κρατήσαμε στην άκρη (ή βραστό νεράκι), ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση.
- Αν είναι πολύ αραιή, τη βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δοκιμάζουμε.
- Σερβίρουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με φρεσκοτηγανισμένους σε λίγο λάδι κύβους ψωμιού (κρουτόν).
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 43.